Välkommen till Sigvard Månsgård

Som Svensk producent, anrättare och försäljare, finns alla delar i hela produktionscirkeln här på Sigvard Månsgård och Gårdsbutik. Precis som på den gamla goda tiden! Ett perfekt alternativ för er som värdesätter naturligt framtagna livsmedelsprodukter med kvalité som kommer från den skånska ekologiska landsbygden!

När gårdens ägare, innovatör och köksmästare, Mina Kandi, började sin formella kulinariska resa efter utbildningen till gastronomisk kock vid Akademi Båstad, började visionen som har realiserats idag att ta form: en idea om utökad satsning på den skånska landsbyggdens möjligheter att producera råvaror av högsta kvalité och kunna värna om det gamla goda produktionsförandet.

Kort åtföljt av arbete på Gastro och Sofieros slottsrestaurang i Helsingborg, bestämde sig Mina för att slå upp portarna på den egna gården och realisera drömmen om att förädla råvaror av bästa kvalite direkt från den egna gården. Detta med ett unikt tillskott av fine diningens finess tillsammans med landets rustik samt exotiska smakupplevelserna från Medelhavet och dess närliggande matkulturer.

Låt din nästa smakupplevelse bli unik

Satsa småskaligt för en mer smak- och näringsrik mat! 

Utifrån lantbrukets historiska visdom vet vi nog alla att det, i den småskaliga naturliga produktionen, gömmer sig de bästa smakerna, den mest näringsrika maten för vår hälsa och troligtvis även en väg som kan leda oss in i en mer hållbar råvaruproduktion och matkonsumtion!

På Sigvard Månsgård, tillsammans med likasinnade kulinariskt passionerade medmänniskor (vare sig producenter eller kunder), vill vi arbeta mot en hållbar framtid och entusiasmera fler, så att vi alla kan få insikt i vikten av att satsa på småskaliga råvaror, lantbruk och producenter!

Specialister på lammkött

Vi erbjuder en rad produkter här på Sigvard Månsgård, med allt från ägg, grönsaker, frukt, ekologiskt mjöl från våra marker, honung från gårdens bin, färdiga maträtter som är enkla att ta fram till middagen och catering. Vår specialisering är dock ekologisk lammproduktion.

Våra lamm och får får vandra fritt på gårdens ägor stora delar av året och fodras främst med ekologiskt foder direkt från dessa marker. Vi samarbetar sedan med ett småskaligt svenskt slakteri som tar väl hand om djuren inför slakt och styckning. Därefter bererds varorna av vårt arbetslag och kvalitetsäkras av gården köksmästare Mina Kandi.

Med anledning av Covid-19 pandemin sker stora delar av vår försäljning via online kontakt på Facebook, via mejl eller telefon med säker avlämning av varorna till kund. Utifrån rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten tas samtidigt mindre grupper av kunder emot i gårdbutiken så att våra kära kunder kan komma direkt till gården och handla vid behov.

Vår vision och våra säsonger

Vår vision är att tillgängligöra den skånska landsbyggdens kraft att producera det absolut bästa smakupplevelserna för den matintresserade konsumenten och bidra till en satsning på den inhemska småskaliga produktionen och lantbruket.

Vi tror på att äta mindre men bättre och få mer kvalite och näring för maten du investerar i för din hälsa och den av dina nära och kära. Vi tror också på en framtid där en rad olika småskaliga producenter tillsammans skapar ett nätverk som genom ett kompletterande utbud kan erbjuda konsumenter allt de behöver och samtidigt av absolut bästa kvalite, direkt från vår närliggande natur!

Notera att vår produktion i stora drag är säsongsstyrd med ett spännande roterande erjudande som följer djuren och naturens rytmer – så håll koll på våra nyheter genom att antingen följa oss på facebook eller här på hemsidan!

Lämna en kommentar

FRÅN JORD TILL BORD!